Marta Torres Fitó - Doctoralia.es

Pigues

 Les pigues o nevus melanocítics són lesions molt freqüents a la població. Solen sortir en totes les edats, infantesa i vida adulta. Poden tenir diferents formes, mides i colors. Molt sovint afecten al tronc i al crani.

En la seva aparició influeixen la genètica i l’exposició solar.

  Hi ha nens que neixen amb una piga que és gran, i de vegades fins i tot té pel. Pot aparèixer a qualsevol part del cos. En aquest cas s'anomena nevus congènit.

   

 

El més perillós de les pigues és que canviïn , sobre tot si augmenten de diàmetre, canvien de color, tenen una forma rara o bé sagnen. En aquest cas la feina de dermatòleg és essencial ja que amb una adequada valoració podem tranquil·litzar al pacient i, si cal, fer un seguiment o eliminar la piga.

Diagnosticar amb promptitud un MELANOMA* MALIGNE és vital per la salut del pacient. Davant de canvis en qualsevol piga o taca que ja hi era, o l’aparició d’una lesió pigmentada nova que va creixent, és molt important sotmetre’s a una inspecció ràpida de la mateixa

   Quan el dermatòleg té dubtes o el pacient té moltes pigues, compta amb la ajuda de la microscopia d’epiluminiscència digital* (explicat amb més amplitut quan parlem del càncer de pell) 

Adreça

  C/ Antoni Gaudí 3, 1r 3ª   Reus

Web creada per Marta Torres

Centre autoritzat pel departament de salut

de la Generalitat de Catalunya, inscrit al registre amb el  codi E43737997.

Contactar

email:  azon@azon-torres.cat

           torres@azon-torres.cat

Web:  azon-torres.cat

  • Black Facebook Icon