Marta Torres Fitó - Doctoralia.es
top of page

Pigues

 Les pigues o nevus melanocítics són lesions molt freqüents a la població. Solen sortir en totes les edats, infantesa i vida adulta. Poden tenir diferents formes, mides i colors. Molt sovint afecten al tronc i al crani.

En la seva aparició influeixen la genètica i l’exposició solar.

  Hi ha nens que neixen amb una piga que és gran, i de vegades fins i tot té pel. Pot aparèixer a qualsevol part del cos. En aquest cas s'anomena nevus congènit.

   

 

El més perillós de les pigues és que canviïn , sobre tot si augmenten de diàmetre, canvien de color, tenen una forma rara o bé sagnen. En aquest cas la feina de dermatòleg és essencial ja que amb una adequada valoració podem tranquil·litzar al pacient i, si cal, fer un seguiment o eliminar la piga.

nevus congenito. Consultoria azon-torres

Diagnosticar amb promptitud un MELANOMA* MALIGNE és vital per la salut del pacient. Davant de canvis en qualsevol piga o taca que ja hi era, o l’aparició d’una lesió pigmentada nova que va creixent, és molt important sotmetre’s a una inspecció ràpida de la mateixa

   Quan el dermatòleg té dubtes o el pacient té moltes pigues, compta amb la ajuda de la microscopia d’epiluminiscència digital* (explicat amb més amplitut quan parlem del càncer de pell) 

bottom of page