Marta Torres Fitó - Doctoralia.es
top of page

Dermatitis de contacte

dermatitis de contacto. Consltori azo-torres

Principalment hi ha dues causes:

1- Irritativa. La utilització repetitiva de la substància causal, agredeix la pell i la inflama. En aquest cas no és al·lèrgia.

 Un exemple típic seria l'anomenada "dermatitis de la mestressa de casa" que al estar sovint en contacte amb sabó, detergent i aigua, presenta una reacció a la pell de les mans.

És una inflamació de la pell, que es pot donar en diferents parts del cos, i que està produïda pel contacte amb substàncies variades.

2- Al·lèrgica. En aquest cas el pacient s’ha sensibilitzat prèviament al estar en contacte amb la substància causal. Una vegada s’ha sensibilitzat, només que estigui en contacte amb l’esmentada substància, encara que sigui mínimament, experimentarà una reacció de tipus inflamatori. L’exemple més comú és la/el pacient amb sensibilitat al níquel i que sempre que es posa arracades presenta picor i lesions a les orelles.

En aquest segon cas es pot fer un bon diagnòstic mitjançant les proves epicutànies*

  La presència de dermatitis de contacte de vegades és un repte diagnòstic ja que cal fer un bon interrogatori per descobrir al responsable de la dermatitis.

TRACTAMENT

El tractament sol ser simptomàtic i per a la inflamació. Lògicament, en tota dermatitis de contacte cal una molt bona  

dermatitis manos. Consultro

prevenció i aïllament dels desencadenants o al·lergens responsables per tal de curar del tot aquest procés.

bottom of page