Marta Torres Fitó - Doctoralia.es

Proves epicutànies

Per determinar el component químic que està causant la reacció al·lèrgica de contacte utilitzem les proves d'al·lèrgia amb pegat o proves epicutànies (també anomenat “Patch test”). Habitualment serveixen per detectar les reaccions d’hipersensibilitat retardada.

Aquestes proves consisteixen en l'aplicació a l'esquena o al braç de petits pegats impregnats amb les diferents substàncies sospitoses d’estar actuant com al·lergens en determinat pacient. Aquests pegats es retiren a les 48h. A les 72-96h s'observa si hi ha hagut reacció.

  En altres ocasions es pot realitzar un test d'aplicació oberta que consisteix en l'aplicació repetida de la substància sospitosa durant uns dies en un lloc escollit. En cas d’al·lèrgia apareixerà una reacció eczematosa.

  D'entrada a la consulta es fan les proves bàsiques , que testen uns 35 components, els més comuns que en el nostre entorn solen produir al·lèrgia. Le substàncies més freqüents són els metalls com el níquel (bijuteria, botons, sivelles etc.), cobalt (sivelles, botons...), crom (ciment, adobat de pell i cuir, pintures...), mercuri, productes cosmètics i tints capil·lars, medicaments tòpics (pomades, col·liris...) entre d’altres.

En determinades ocasions, pel tipus de feina i exposició del pacient calen proves encara més especialitzades per trobar la causa i poder evitar-la.

Adreça

  C/ Antoni Gaudí 3, 1r 3ª   Reus

Web creada per Marta Torres

Centre autoritzat pel departament de salut

de la Generalitat de Catalunya, inscrit al registre amb el  codi E43737997.

Contactar

email:  azon@azon-torres.cat

           torres@azon-torres.cat

Web:  azon-torres.cat

  • Black Facebook Icon