Marta Torres Fitó - Doctoralia.es
top of page

Rosàcia

   La rosàcia és un trastorn del fol·licle pilosebaci que es manifesta de diferents formes en funció de l'estadi en que es troba el pacient.

En fases inicials, els pacients refereixen brots d’envermelliment facial (flushing), produït per la vasodilatació brusca dels capilars i ocasionada per varis motius:  canvis sobtats de temperatura, menjars picants, exposició solar, begudes alcohòliques,  infeccions gàstriques, etc.  A mesura que els episodis de flushing són més freqüents, la pell es torna d'una tonalitat rogenca permanent (cuperosi).

 

En estadis posteriors, a les galtes , apareixen granets similars als que apareixen a l'acne juvenil, anomenats pústules. Els episodis d'inflamació repetida poden afavorir que es produeixi ja en estadis molt avançats, el rinofima o deformitat nasal.

Tot i ser una malaltia cutània, pot afectar també els ulls i produir molèsties com envermelliment, inflamació, sensació de cos estrany.

TRACTAMENT 

En primer lloc hem d’evitar els factors desencadenants descrits abans , podem usar tractaments tòpics variats entre els que destaquen: metronidazol, eritromicina,  

rosacea. Consultori azon-torres

ivermectina, biosofrè, etc. A nivell oral s’utilitzen antibiotics tipus tetraciclines i metronidazol, així com la isotretinoina.

Des del punt de vista estètic per la cuperosi és molt útil el LÀSER Nd-Yag* o la llum pulsada , per tal de fer marxar la vermellor facial persistent.

bottom of page