Marta Torres Fitó - Doctoralia.es
top of page

Punts robí facial/corporal

També anomenats “angiomes capil·lars adquirits” o “caps de vena”

Els Punts Robí són petites lesions de color vermell intens una mica sobre-elevades. Poden aparèixer a qualsevol part del cos, braços, tronc, cara, cuir cabellut..  (a les cuixes i cames son molt rares)

Poden apareixer a partir dels 20 anys, sense una causa específica (genètica, envelliment, augment d’estrògens durant l’embaràs...). Poden mesurar de 1 a varis mil·límetres i acostumen a anar creixent.

No s’associen a cap malaltia però poden acabar resultant molt anti-estètiques, sobretot si apareixen a escot i cara. També poden sagnar i inflamar-se si es localitzen a zones de frec o pateixen algun traumatisme.

TRACTAMENT

   Els Punts robí no desapareixen de manera espontània, ans al contrari, amb el temps n'aniran apareixent molts més.

El tractament d’aquestes lesions és molt eficaç amb el làser Neodimi-Yag*, específic per a les lesions d’origen vascular. És ràpid, poc molest i no deixa cicatrius. En el cas d’haver múltiples lesions es tracten totes en 1 sessió.

  Les lesions que han marxat del tot no tornaran a aparèixer. Això sí, no evitarem que amb el temps vagin sortint lesions que el pacient ja està predisposat a tenir (solen passar anys fins que no torna a necessitar nou tractament, excepte si surt una lesió d’entrada ja més grossa o en un lloc visible com cara i escot, que aconsellem treure quan surt per estètica)

P. rubí múltiples corporals

  Les lesions que no siguin vermelles, que provoquin símptomes o siguin blavoses o fosques, han de ser valorades pel dermatòleg, no donar per fet que siguin innòcues com els punts robí perquè podria tractar-se d’una problemàtica més seriosa.  

bottom of page