Marta Torres Fitó - Doctoralia.es
top of page

Fotoprotecció infantil

fotoproteccion infantil. Consultori Azon-Torres

La protecció dels nens es fonamental, cal tenir en compte que el 80% de la radiació solar que rebem al llarg de la vida, la rebem durant la infància i adolescència.

   La pell té “memòria” i el dany que rebi perdurarà tota la vida. Si la majoria de radiació la rebem durant la infantesa, és clar que vigilar als nostres fills i protegir-los mentre estigui a les nostres mans, així com mentalitzar-los perquè més endavant segueixin amb la cultura de la fotoprotecció forma part de la nostra tasca paterna.

Actuacions importants:

1. Evitar el sol a les hores que aquest és més fort, des de les 10 del matí fins les 4 de la     tarda, sobretot els mesos d’estiu.

2- Utilitzar mitjans físics de protecció com samarretes, gorres, barrets, etc.

3- Aplicar un fotoprotector, a partir dels 6 mesos d'edat.

   El protector escollit ha de tenir un factor de protecció solar (SPF) igual o més alt de 30, ser resistent a l'aigua i, a ser possible, d'ampli espectre, és a dir que protegeixi contra els raigs UVA i UVB. Recomanem aplicar-lo 30 minuts abans de l'exposició, repetint cada 2 hores, fins i tot en dies ennuvolats, i també re-aplicar després de nedar o suar.

Les radiacions UVB són les causants de cremades i afavoreixen tumoracions de pell a llarg termini, però les radiacions UVA, que no ocasionen cremades, sí que provoquen fotosensibilitat i fotodermatosi, responsables de l’envelliment prematur de la pell i futura aparició de melanomes.

NENS MENORS DE 6 ANYS: Protecció FÍSICA: El nen tapat i a la ombra, a més de que no estigui en llocs de molta calor i sol a les hores que hem comentat abans (pot patir un cop de calor)

bottom of page