Marta Torres Fitó - Doctoralia.es

Fotoprotecció infantil

La protecció dels nens es fonamental, cal tenir en compte que el 80% de la radiació solar que rebem al llarg de la vida, la rebem durant la infància i adolescència.

   La pell té “memòria” i el dany que rebi perdurarà tota la vida. Si la majoria de radiació la rebem durant la infantesa, és clar que vigilar als nostres fills i protegir-los mentre estigui a les nostres mans, així com mentalitzar-los perquè més endavant segueixin amb la cultura de la fotoprotecció forma part de la nostra tasca paterna.

Actuacions importants:

1. Evitar el sol a les hores que aquest és més fort, des de les 10 del matí fins les 4 de la     tarda, sobretot els mesos d’estiu.

2- Utilitzar mitjans físics de protecció com samarretes, gorres, barrets, etc.

3- Aplicar un fotoprotector, a partir dels 6 mesos d'edat.

   El protector escollit ha de tenir un factor de protecció solar (SPF) igual o més alt de 30, ser resistent a l'aigua i, a ser possible, d'ampli espectre, és a dir que protegeixi contra els raigs UVA i UVB. Recomanem aplicar-lo 30 minuts abans de l'exposició, repetint cada 2 hores, fins i tot en dies ennuvolats, i també re-aplicar després de nedar o suar.

Les radiacions UVB són les causants de cremades i afavoreixen tumoracions de pell a llarg termini, però les radiacions UVA, que no ocasionen cremades, sí que provoquen fotosensibilitat i fotodermatosi, responsables de l’envelliment prematur de la pell i futura aparició de melanomes.

NENS MENORS DE 6 ANYS: Protecció FÍSICA: El nen tapat i a la ombra, a més de que no estigui en llocs de molta calor i sol a les hores que hem comentat abans (pot patir un cop de calor)

Adreça

  C/ Antoni Gaudí 3, 1r 3ª   Reus

Web creada per Marta Torres

Centre autoritzat pel departament de salut

de la Generalitat de Catalunya, inscrit al registre amb el  codi E43737997.

Contactar

email:  azon@azon-torres.cat

           torres@azon-torres.cat

Web:  azon-torres.cat

  • Black Facebook Icon