Marta Torres Fitó - Doctoralia.es
top of page

Cuperosi

Alteració estètica de la pell deguda a la dilatació permanent de capil·lars a la cara. Apareix una espècie d’enteranyinat de venetes (telangièctasi) o de vegades simplement taques vermelloses difuses de mida variable. Les zones més habituals són galtes, nas i barbeta, encara que també poden afectar l’escot.

Afecta molt més a les dones, a partir dels 20a, però sobretot és entre 35 i 65 anys quan apareix. En homes és menys habitual i se sol concentrar a la zona nasal. També és més freqüent en persones de pell fina i sensible.

CAUSES

 Podríem considerar:

consum d’alcohol, tabac i estimulants (cafè...)

fragilitat venosa

estrenyiment

predisposició genètica

embaràs

sobrepès

aplicació tòpica de corticoides a la cara

No sempre hi ha una causa coneguda.

Moltes vegades es tracta d’un fenomen passatger, temporal que amb l’aplicació de cremes hidratants adequades i el canvi estacional desapareixen.

La cuperosi no es considera malaltia però, si durant l’aparició dels primers símptomes no es prenen mesures preventives pot derivar i evolucionar a rosàcia (ens ho faria sospitar la suma de granets i pústules)

TRACTAMENT

Important la PREVENCIÓ, utilitzant els cosmètics adequats per cada tipus de pell (veure ORIENTACIÓ COSMÈTICA*). En aquest apartat també parlem de la importància de portar un estil de vida saludable, respectant les hores de descans, suprimir el tabac, protecció solar, hidratació adequada no solament cosmètica sinó també ingerint líquids etc.

bottom of page