Marta Torres Fitó - Doctoralia.es

Cirurgia menor dermatològica

   L’especialitat de dermatologia és mèdica i quirúrgica, per tant els dermatòlegs fem servir tècniques de tractament que podem incloure dins del terme “quirúrgic”. Molts d’aquests tractaments es fan amb anestèsia local i en alguns casos general. Cal consentiment informat, una història detallada i saber quins medicaments pren el pacient. 

S'utilitzen diferents tècniques segons el tipus de lesió a tractar o extraure:

- Curetatge: eliminació de la lesió mitjançant una legra, que és un instrument que talla i raspa la zona a eliminar.  Exemple del seu ús serien els mol·luscs contagiosos* infantils. Moltes vegades es fa un tractament mixt, de curetatge + electrobisturí per a fulgurar o coagular el teixit. Això es fa sovint per tractar precàncer, càncer, berrugues o lesions concretes.

- Afaitats: tallar des de l’arrel la lesió, deixant una mínima ferida i cicatriu molt petita. S’utilitza la legra, bisturí o tisora. És freqüent aquest sistema per extraure els acrocordons, pigues fibroses de cara i tronc, etc.

- Exèresi simple: Extirpació de la lesió cutània, amb bisturí i posterior sutura simple o intradèrmica. En general hi ha diversos tipus d’exèresi, en forma de fus, plàsties, cirurgia amb empelts, etc.

La majoria de lesions que es treuen a la consulta, a més dels anomenats mol·luscs i acrocordons, són: nevus, quists i tumors tant benignes com malignes (carcinomes).

Adreça

  C/ Antoni Gaudí 3, 1r 3ª   Reus

Web creada per Marta Torres

Centre autoritzat pel departament de salut

de la Generalitat de Catalunya, inscrit al registre amb el  codi E43737997.

Contactar

email:  azon@azon-torres.cat

           torres@azon-torres.cat

Web:  azon-torres.cat

  • Black Facebook Icon