Marta Torres Fitó - Doctoralia.es
top of page

Càncer de pell no melanoma

L’exposició solar d’anys anteriors i l’envelliment cada cop mes gran de la població fa que el càncer de pell hagi augmentat la seva presència.

Hi ha 2 tipus principals:

Origen epitelial: carcinoma basocel·lular i carcinoma escamós que són els mes comuns Origen melànic: els melanomes, que són menys freqüents però més perillosos.

carcinoma basocelular. Consultori Azon-Torres
carcinoma escamoso. Consultori Azon-Torres

SÍMPTOMES

Caldran ser valorats amb rapidesa per un dermatòleg:

Nova aparició de bonyets, crostes, ferides, úlceres que no curen o que sembla que ho fan però tornen a sortir i que a més van creixent (alguns ho fan poc a poc , altres molt més ràpid). Canvis en l’aspecte previ d’una piga o aparició d’una de nova amb: creixement, canvi de color , asimetria, sagnat.

DIAGNÒSTIC

La majoria de d’aquests tumors poden ser diagnosticats amb un cop d’ull pel dermatòleg. L’ús de la dermoscopia millora el diagnòstic visual i molts cops ens ajudarem d’un estudi biòpsic per tenir confirmat el tipus de tumor.

TRACTAMENT

   La majoria de càncers de pell es tracten amb cirurgia, tot i que en ocasions dependent de l’edat, lloc , tipus, malalties i medicacions del pacient es poden recomanar tractaments diferent a la cirurgia com serien productes tòpics amb cremes, crioteràpia, curetatge, teràpia fotodinàmica, radioteràpia, etc.

 Cada cas s’haurà d’individualitzar i decidir quin serà el millor tractament curatiu.

bottom of page