Marta Torres Fitó - Doctoralia.es

Càncer de pell no melanoma

L’exposició solar d’anys anteriors i l’envelliment cada cop mes gran de la població fa que el càncer de pell hagi augmentat la seva presència.

Hi ha 2 tipus principals:

Origen epitelial: carcinoma basocel·lular i carcinoma escamós que són els mes comuns Origen melànic: els melanomes, que són menys freqüents però més perillosos.

SÍMPTOMES

Caldran ser valorats amb rapidesa per un dermatòleg:

Nova aparició de bonyets, crostes, ferides, úlceres que no curen o que sembla que ho fan però tornen a sortir i que a més van creixent (alguns ho fan poc a poc , altres molt més ràpid). Canvis en l’aspecte previ d’una piga o aparició d’una de nova amb: creixement, canvi de color , asimetria, sagnat.

DIAGNÒSTIC

La majoria de d’aquests tumors poden ser diagnosticats amb un cop d’ull pel dermatòleg. L’ús de la dermoscopia millora el diagnòstic visual i molts cops ens ajudarem d’un estudi biòpsic per tenir confirmat el tipus de tumor.

TRACTAMENT

   La majoria de càncers de pell es tracten amb cirurgia, tot i que en ocasions dependent de l’edat, lloc , tipus, malalties i medicacions del pacient es poden recomanar tractaments diferent a la cirurgia com serien productes tòpics amb cremes, crioteràpia, curetatge, teràpia fotodinàmica, radioteràpia, etc.

 Cada cas s’haurà d’individualitzar i decidir quin serà el millor tractament curatiu.

Adreça

  C/ Antoni Gaudí 3, 1r 3ª   Reus

Web creada per Marta Torres

Centre autoritzat pel departament de salut

de la Generalitat de Catalunya, inscrit al registre amb el  codi E43737997.

Contactar

email:  azon@azon-torres.cat

           torres@azon-torres.cat

Web:  azon-torres.cat

  • Black Facebook Icon