Marta Torres Fitó - Doctoralia.es
top of page

Angiomes i malformacions vasculars

   Els angiomes (hemangiomes), són els tumors benignes més comuns en la infància. Estan formats per vasos sanguinis, generalment es fan visibles després del naixement i poden anar creixent, aconseguint l'aspecte final cap als 6 mesos.

Són tumors que es presenten amb més freqüència en nenes, raça blanca, nens prematurs i de baix pes, i en fills de mares amb placenta prèvia o que han tingut hipertensió durant l'embaràs.

 En ocasions, depenent de la localització i el seu creixement poden donar complicacions diverses, de vegades poc importants, de vegades més:

- Afectació d’alguna funció important com la vista (angiomes al voltant dels ulls),   l'alimentació (angiomes en els llavis)...  

- Afectació estètica: angiomes grans a la cara i extremitats.

- Dolor important i fins i tot cicatrius, quan hi ha ulceració.

- Associació amb hemangiomes interns, se sospita quan hi ha més d’un, que de vegades van acompanyats d’hemangiomes hepàtics.

hemangioma. Consultori azon-torres
angioma infantil. consultori azon-torres

TRACTAMENT

  La majoria no requereixen tractament i caldrà fer un control només de la seva evolució perque s'aniran reduint i desapareixeran amb els anys. Malgrat això, actualment la tendència està sent tractar-los sense deixar la evolució per evitar seqüeles estètiques o psicològiques. Sobretot no es dubta en tractar als que poden desfigurar la cara, interferir en la visió, oïda, alimentació, o també els que estan començant a créixer de pressa.

Les opcions terapèutiques són variades, inclouen l'ús de medicaments tòpics i/o orals, làser o cirurgia. El dermatòleg establirà tant la necessitat d’iniciar tractament com el tipus d’aquest més adequat.

bottom of page