Marta Torres Fitó - Doctoralia.es

Angiomes i malformacions vasculars

   Els angiomes (hemangiomes), són els tumors benignes més comuns en la infància. Estan formats per vasos sanguinis, generalment es fan visibles després del naixement i poden anar creixent, aconseguint l'aspecte final cap als 6 mesos.

Són tumors que es presenten amb més freqüència en nenes, raça blanca, nens prematurs i de baix pes, i en fills de mares amb placenta prèvia o que han tingut hipertensió durant l'embaràs.

 En ocasions, depenent de la localització i el seu creixement poden donar complicacions diverses, de vegades poc importants, de vegades més:

- Afectació d’alguna funció important com la vista (angiomes al voltant dels ulls),   l'alimentació (angiomes en els llavis)...  

- Afectació estètica: angiomes grans a la cara i extremitats.

- Dolor important i fins i tot cicatrius, quan hi ha ulceració.

- Associació amb hemangiomes interns, se sospita quan hi ha més d’un, que de vegades van acompanyats d’hemangiomes hepàtics.

TRACTAMENT

  La majoria no requereixen tractament i caldrà fer un control només de la seva evolució perque s'aniran reduint i desapareixeran amb els anys. Malgrat això, actualment la tendència està sent tractar-los sense deixar la evolució per evitar seqüeles estètiques o psicològiques. Sobretot no es dubta en tractar als que poden desfigurar la cara, interferir en la visió, oïda, alimentació, o també els que estan començant a créixer de pressa.

Les opcions terapèutiques són variades, inclouen l'ús de medicaments tòpics i/o orals, làser o cirurgia. El dermatòleg establirà tant la necessitat d’iniciar tractament com el tipus d’aquest més adequat.

Adreça

  C/ Antoni Gaudí 3, 1r 3ª   Reus

Web creada per Marta Torres

Centre autoritzat pel departament de salut

de la Generalitat de Catalunya, inscrit al registre amb el  codi E43737997.

Contactar

email:  azon@azon-torres.cat

           torres@azon-torres.cat

Web:  azon-torres.cat

  • Black Facebook Icon