Marta Torres Fitó - Doctoralia.es
top of page

L’acne es presenta  en forma de barbs tancats, barbs negres, grans vermells, lesions amb pus i fins i tot quists o nòduls.

acné. Reus. Consultori azon-torres

Molt comú entre els adolescents, també trobem pacients adults que el mantenen o als que els ha sortit de sobte . Afecta sobre tot a la cara, podent donar-se també a escot i esquena, que són les zones més greixoses del cos.

La causa de tenir la pell mes greixosa és l’augment de producció d’aquesta substància per les glàndules sebàcies, habitualment per influència hormonal. Hi ha d’altres circumstàncies però, que ho podrien afavorir, com seria l’ús d’alguns cosmètics (siguin o no de qualitat), alguns fàrmacs, l'excés de sudoració o els climes càlids i humits.

TRACTAMENT

  Moltes vegades es resol espontàniament amb els anys, d’altres es manté i afecta la salut física i psíquica del pacient.  Alguns especialment virulents deixen cicatrius i els hem de tractar aviat.

   Per tractar un acne s’ha de personalitzar la medicació: Hi ha moltes opcions tòpiques com sabons i d'altres productes específics tòpics, tractaments sistèmics com antibiòtics orals, anticonceptius i també isotretinoina.

Cada cas és particular però amb perseverància, bons consells, alimentació i tractament adequats el podrem guarir.

bottom of page