Marta Torres Fitó - Doctoralia.es

VARÍCULES CAMES

Parlem de varícules o aranyes vasculars a cames i cuixes, no de varius amb compromís circulatori. La causa és una alteració en les vàlvules venoses de les extremitats inferiors, que es reflecteix a la superfície amb aquest efecte estètic. Dit això s’entén que l'eliminació de les micro-venetes visibles no serà definitiva, ja que n’aniran apareixent de noves amb el pas del temps (si no les tractem se sumaran a les existents)

TRACTAMENT  

ESCLEROSI QUÍMICA O ESCLEROTERÀPIA: Injecció d’un líquid a l’interior de la vena que, al entrar en contacte amb les parets d’aquesta les irriten i provoquen el seu col·lapse, de manera que la sang no pot circular i deixen de fer-se visibles.

LÀSER NEODIMI-Yag* (Nd-Yag): Tractament d’elecció quan les venetes són tant fines que no es poden punxar o també quan són fràgils (amb tendència a generar taques residuals). Les taques no són hematomes, i no desapareixen fins passats molts mesos o no marxen mai més. Són depòsits d’hemosiderina. Per això cal evitar-les.

TRACTAMENT COMBINAT: ESCLEROSI + LÀSER: quan hi ha venetes canalitzables i d’altres que no ho són. Llavors, les que canalitzem amb líquid ja no cal tractar amb làser. Això es fa en la mateixa sessió.

    El tractament pot ser una sessió única o de vegades cal fer tractaments setmanals o quinzenals segons la quantitat. És molt important començar a la tardor, en el moment en que el temps fa un canvi i la persona pot començar a portar mitges de compressió (les haurà de portar uns dies després del tractament)

   Al pacient se li indiquen les cures que ha de tenir tant abans de procedir a fer el tractament com els dies posteriors. És molt important que es faci correctament per garantir un resultat òptim.

Adreça

  C/ Antoni Gaudí 3, 1r 3ª   Reus

Web creada per Marta Torres

Centre autoritzat pel departament de salut

de la Generalitat de Catalunya, inscrit al registre amb el  codi E43737997.

Contactar

email:  azon@azon-torres.cat

           torres@azon-torres.cat

Web:  azon-torres.cat

  • Black Facebook Icon