Marta Torres Fitó - Doctoralia.es

Dietes personalitzades

   No parlem de dieta, la dieta és el que mengem, sigui o no apropiat. Tots seguim per tant una dieta cada dia amb el que mengem, encertada o errònia segons ho mirem.

    La dieta de la que es parla a la meva consulta en realitat es pot anomenar la “Dieta del sentit comú”.

   A la majoria de persones els agrada menjar. En això no hi ha res de dolent, però de vegades és "el que i el com" mengem el que no és adeqüat. Seré el seu  conseller (couch), acompanyant i guia perquè el/la pacient pugui aprimar-se.

   Els motius que porten a les persones a la consulta són variades, les edats i estils de vida són de vegades diametralment oposats. És feina meva esbrinar qui tinc davant, per poder ser-li d’ajut.

Mostrar más

COM FUNCIONA

Primera visita, que dura aproximadament 45min es dedica exclusivament a respondre una bateria de preguntes que, no pas per curiositat sinó per poder fer-me una composició de com és i viu el pacient, són moltes i molt dirigides.

Segona visita, se li entrega la dieta al pacient, amb les explicacions pertinents i també se li entreguen dues coses més:

 1. Un número de coses que podrà menjar setmanalment fora de dieta (que anomenarem extres), és a dir, que podrà tenir un esbarjo controlat en número. Aquest número dependrà  del resultat de l’estudi de l’interrogatori realitzat durant la primera visita. 

 2. Un full de treball molt senzill però molt eficaç, que és l’arma que el pacient tindrà per més endavant poder anar desprenent-se de les meves visites i venir menys sovint tot controlar ell/ella mateixa la seva evolució.

Mostrar más

 I encara hi ha més:

 1. Tenir clar que el més important és no tornar a pesar mai més el pes inicial (he de recordar que moltes persones inicien dietes periòdicament i després, en deixar-les recuperen el pes d’inici d’aquesta i fins i tot el superen?)

 2. Perquè funcioni el més important no és pas fer molt bé la dieta, el més important és “NO DEIXAR DE FER-LA” !! Una dieta pot prometre una baixada molt ràpida però resultar insostenible en el temps (que solen ser ben poques setmanes)

 3. La dieta sempre serà consensuada perquè la persona pugui fer i desfer si alguna cosa li incomoda o si vol fer suggeriments que, encara que li semblin fora de lloc, de vegades no són tant desencertats i poden ajudar a seguir endavant.

 4. És important tenir clar que les baixades molt ràpides comporten uns quants aspectes negatius:

 • Aparició de cel·lulitis*

 • Recuperació ràpida del pes. L’organisme no té temps d’adaptar-se i a més, quan li traiem un percentatge molt alt d’energia, encara que no passem gana, l’organisme començarà a “estalviar”, alentint el metabolisme basal

 • Quan es perd greix es tendeix a arrastrar massa magra (múscul). Això farà que la persona es vegi “poqueta cosa”, no pas "prima"

 • Si la pèrdua és molt ràpida, de seguida la cara i el pit minvaran, mentre que la panxa i cuixes no ho faran al mateix ritme

El pacient ha de poder seguir fent la mateixa vida social que feia i compartint les menjades principals amb la família si així ho feia fins ara.

Adreça

  C/ Antoni Gaudí 3, 1r 3ª   Reus

Web creada per Marta Torres

Centre autoritzat pel departament de salut

de la Generalitat de Catalunya, inscrit al registre amb el  codi E43737997.

Contactar

email:  azon@azon-torres.cat

           torres@azon-torres.cat

Web:  azon-torres.cat

 • Black Facebook Icon