Marta Torres Fitó - Doctoralia.es
top of page

 Dutasterida intralesional

Microinjeccions localitzades a l’àrea capil·lar afectada per la caiguda de cabell, de Dutasterida (fàrmac antiandrogènic). Es tracta d’un inhibidor de l’enzim 5-alfa reductasa, que causa la transformació de la testosterona en dihidrotestosterona, responsable de la caiguda del cabell. Evitant aquest pas s’evita l’evolució del problema.

dutasteride/azon-torres/Reus/Tarragona

  L’avantatge d’injectar la medicació és que no comporta una acció sistèmica (diferent de l’administració via oral) ja que l’absorció és mínima. NO descartem mai la seva administració oral quan aquesta és necessària i ofereix bons resultats.

  Les injeccions de Dutasterida poden utilitzar-se conjuntament amb altres tractaments. El tractament ha de ser “a la carta”, sempre controlant l’evolució per poder adaptar el tractament segons sigui el més apropiat per cada cas en particular.

Resulta particularment útil injectar-lo localment en:

- Alopècia frontal fibrosant (FFA)

- Alopècia androgènica masculina (MAGA) en homes a partir dels 50 anys d’edat o que

  hagin manifestat algun efecte secundari no desitjat amb la medicació oral.

- Alopècia androgènica femenina (FAGA) quan no funcionen o no son insuficients altres 

  tractaments.

​   El medicament roman actiu durant un temps i el ritme més efectiu de sessions és cada 3 mesos al principi i després, segons la evolució, cada 4 o 6.

    A l’nici és interessant combinar-lo amb sessions de Plasma (PRP) per aprofitar els beneficis que aquest aporta i potenciar el tractament.

Tècnica:

   Requereix la infiltració d’anestèsia per bloqueig nerviós, per evitar les molèsties. La duració total de la visita són 40minuts. El/la pacient pot rentar el cabell el mateix dia si així ho desitja.

  

   Posteriorment és normal una lleugera sensació de molèstia o hipersensibilitat. Això no és constant, algunes vegades passa i d’altres no, però no suposa cap inconvenient.

bottom of page