Marta Torres Fitó - Doctoralia.es

Peeling cicatrius d'acne

Les cicatrius o marques provocades per l’acne, milloren moltíssim amb peelings químics. Encara que es poden combinar amb làser fraccionat, per sí sols realment tenen un efecte molt evident.

   És molt important no enganyar al pacient, no estem posant “massilla”, és a dir, no deixarem la pell completament llisa com ens mostraria un fotoshop. Dit això, sí que aconseguim disminuir moltíssim el relleu que es pot veure en moltes d’aquestes pells.  

Els àcids en aquest cas, els farem penetrar bé superficialment, o també a les capes intermèdies, per augmentar la síntesi de col·lagen i així disminuir el gruix de les cicatrius. El que també evidencia una clara millora és la coloració, que passa a ser uniforme, disminuint moltíssim les vermellors típiques d’aquestes lesions.

 

Els àcids més utilitzats son:

-  Àcid glicòlic: un dels alfahidroxiàcids (AHA) més utilitzats, molt eficaç en la regulació i reactivació dels processos de síntesi cel·lular. Incrementa el nivell d’hidratació de la epidermis i reforça la funció barrera natural de la pell

Àcid salicílic: Queratolític i comedolític. Té a més propietats antibacterianes, antipruriginoses, antisèptiques i astringents. Ens serveix tant per tractar les cicatrius com per evitar recaigudes.

PROTOCOL D’APLICACIÓ

  Realitzo una tanda de 2-3 peelings, distanciats 4 setmanes entre ells, per tractar de forma més intensiva el problema. Un cop realitzats aquests, es pot fer de tant en tant algun peeling per anar millorant o seguir amb una altra tanda de 3-4 segons necessitat del pacient. 

Després dels peelings a la consulta el pacient seguirà amb un manteniment a casa seva, aplicant una crema a les nits, de forma que la pell es mantingui tal i com la hem deixat (aquestes pells post-acneiques sovint si no fan un manteniment, que d’altra banda és molt senzill, tornen a retrocedir). En cas de no seguir el manteniment, es poden fer tandes cada hivern, o cada vegada que el pacient noti que retrocedeix i es veu la pell més “vasta”

Adreça

  C/ Antoni Gaudí 3, 1r 3ª   Reus

Web creada per Marta Torres

Centre autoritzat pel departament de salut

de la Generalitat de Catalunya, inscrit al registre amb el  codi E43737997.

Contactar

email:  azon@azon-torres.cat

           torres@azon-torres.cat

Web:  azon-torres.cat

  • Black Facebook Icon