Marta Torres Fitó - Doctoralia.es

TOXINA BOTULÍNICA

ESTÈTICA FACIAL

Toxina botulínica de tipus A. El nom comercial per a la seva utilització en estètica pot ser, segons diferents laboratoris: Vistabel®, Azzalure® o Bocouture®. Aquests tres són els autoritzats actualment al nostre país.

ACCIÓ

Correcció de les arrugues de tipus “dinàmic” = arrugues d’expressió. Aquestes, quan la persona les va repetint, s’acaben perpetuant i es tornen estàtiques, envellint l’aspecte facial al quedar marcades a la pell.

La toxina botulínica actua (sempre a nivell local) a nivell d’unió neuromuscular bloquejant l’alliberació de l’acetilcolina, substància responsable de la transmissió de l’impuls nerviós que provoca la contracció muscular.

Aquest efecte és totalment reversible perquè és químic, provocat per la injecció de la toxina, i es veu novament compensat per la formació de nous receptors d’acetilcolina i noves connexions que recuperen l’activitat muscular.

L’efecte per tant no és permanent. Comença a notar-se a les 48h després de la injecció, éssent completa als 10 dies, i desapareixent mica a mica després de 3-4mesos.

Les zones autoritzades per Sanitat i també les més segures en el seu resultat estètic són: 

- entrecella

- arrugues frontals

- arrugues perioculars (potes de gall)

MOLT IMPORTANT

La toxina botulínica tipus A és un medicament autoritzat per la “Agencia Española del Medicamento” i solament pot ser administrada per un Centre Mèdic autoritzat per la Conselleria de Sanitat de la Comunitat Autònoma corresponent, i aquest centre ha de tenir assignada per la Conselleria de Sanitat, una farmàcia dipositària per assegurar el control de que no s’administri a qualsevol establiment.  

Adreça

  C/ Antoni Gaudí 3, 1r 3ª   Reus

Web creada per Marta Torres

Centre autoritzat pel departament de salut

de la Generalitat de Catalunya, inscrit al registre amb el  codi E43737997.

Contactar

email:  azon@azon-torres.cat

           torres@azon-torres.cat

Web:  azon-torres.cat

  • Black Facebook Icon